E-mail: veronika_foglova@ladymail.cz
 
 
 

Duhový dort

Na 12 kousků, příprava asi 50 minut, 290 kcal.

125 g másla, 150 g másla, 2 balíčky želatiny s citrónovou příchutí, 2 lžíce cukru, 400 g tvarohu, 135 g cukru, šťáva z 1 citrónu, 200 ml smetany, 100 g lentilek.

Piškoty rozdrtíme v mixéru nebo je roztlučeme paličkou. Rozpustíme máslo a smícháme je s rozdrcenými piškoty. Hmotou poklademe dno rozevírací formy, přitiskneme a dáme chladit. Smícháme jeden balíček želatiny s citrónovou příchutí s 250 ml vody a 2 lžícemi cukru. 5 minut necháme bobtnat a poté zahřejeme (nesmí dojít k varu!), až se želatina rozpustí. Želatinu dáme vychladit. Polotučný tvaroh umícháme se 75 g cukru a citrónovou šťávou. Přidáme vychlazenou želatinu. Až začne krém želírovat, ušleháme smetanu ke šlehání a zamícháme do ní 50 g lentilek. Krém dáme do formy a 3 hodiny chladíme. Další balíček želatiny smícháme s 250 ml vody a 60 g cukru a 5 minut necháme bobtnat. Za stálého míchání želatinu zahřejeme a dáme vychladit. Zbylými lentilkami posypeme krém a překryjeme dosud tekutou želatinou. Dort dáme na 2 hodiny chladit a před podáváním ještě posypeme lentilkami.