E-mail: veronika_foglova@ladymail.cz
 
 
 

Kuře pečené na estragonu

KUŘE PEČENÉ NA ESTRAGONU

Estragon můžete nahradit petrželovou natí, pažitkou, tymiánem nebo kerblíkem.

8 kuřecích stehen à 75 g, 50 g másla, 2 polévkové (30 ml) nasekaného estragonu, sůl, pepř.

Rozpočet je pro 4 osoby.

Troubu zahřejte na 190 °C. Maso vykostěte. Ostrým nožem veďte řezy shora dolů mezi maso a kost, dokud se kost neuvolní. Zakruťte kostí a celkem snadno ji vyjmete. Máslo nechte změknout a utřete ho vařečkou. Přidejte estragon, pepř a sůl. Ochucené máslo rozdělte na čtyři díly a každým naplňte kousky masa, maso přeložte a sepněte dřevěnou koktejlovou nebo malou grilovací jehlou. Kousky kuřete dejte do čtyřhranné ohnivzdorné mísy a přikryjte alobalem. Pečte 40 minut. Na posledních 10 minut alobal sundejte. Maso můžete dopékat i na rožni.