E-mail: veronika_foglova@ladymail.cz
 
 
 

Libečková polévka

LIBEČKOVÁ POLÉVKA

Chcete-li, aby polévka měla výraznou citronovou příchuť, použijte místo libečku šťovík.

25 g másla, 2 středně velké, nadrobno pokrájené cibule, 4 polévkové lžíce (60 ml) jemně nasekaných lístků libečku, 25 g hladké mouky, 570 ml slepičího nebo zeleninového vývaru, 275 ml mléka, sůl, pepř.

Rozpočet je pro 4 osoby.

V hrnci rozpusťte máslo a na mírném ohni smažte cibuli 5 minut, dokud nezesklovatí. Přidejte libeček, vmíchejte mouku a za stálého míchání ještě 1 minutu smažte. Do polévky postupně vlévejte vývar a vařte ji na mírném ohni 15 minut. Přidejte mléko, osolte a opepřete. Dbejte na to, aby polévka nevzkypěla - srazila by se.