E-mail: veronika_foglova@ladymail.cz
 
 
 

Tartelety s hruškou a rokfórem

Pro 4 osoby, příprava asi 55 minut, 360 kcal.

150 g mraženého listového těsta, 1 hruška, 50 ml bezinkového sirupu, 250 ml bílého vína, 100 g rokfóru, 150 g smetanového tvarohu, sůl, pepř, muškátový oříšek, 4 snítky tymiánu.

Listové těsto necháme rozmrazit. Hrušku oloupeme, svisle rozčtvrtíme a zbavíme jádřince. Čtvrtky hrušky dáme do kastrolu s bezinkovým sirupem a bílým vínem. Pokud by čtvrtky nebyly zalité, přilijeme vodu. Přikryté je dusíme asi 5 minut na mírném ohni. Potom je vyjmeme a necháme okapat.
Rokfór rozmačkáme vidličkou a dohladka utřeme se smetanovým tvarohem, až vznikne krém. Osolíme, opepříme a výrazně ochutíme muškátovým oříškem.
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzdušnou troubu na 180 °C). Z listového těsta vyválíme plát a vykrojíme z něj 4 čtverce o rozměrech 15 x 15 cm. Ponecháme okraje o šířce 1 cm, přeložíme je dovnitř a přitiskneme. Doprostřed čtverců rozdělíme sýrový krém. Čtvrtky hrušek vějířovitě nakrojíme a položíme doprostřed krému. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.
Tartelety vyjmeme a dáme na talířky. Tymián opereme, vodu setřepeme. Ozdobíme jím tartelety a ihned podáváme.